Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådet svarar på chefredaktörens kritik: "När partiet tar beslut är Daniel Johansson högsta politiker"

Artikel 7 av 10
Nya styret i Hofors
Visa alla artiklar

Linda-Marie Anttila, kommunalråd i Hofors, tycker inte att hon duckat för frågor från massmedia i samband med den politiska krisen i kommunen. Här svarar hon på kritiken som Anna Gullberg, Gefle Dagblads chefredaktör, framförde i sin helgkrönika.

Läs mer: Anna Gullberg: Oacceptabelt att kommunstyrelsens ordförande förhalar intervju mitt i politisk kris

Replik på Anna Gullbergs helgkrönika:

När partiet (s) tar ett beslut som vi gjort i Hofors så är det Daniel Johansson som är den högsta politikern. Han har varit anträffbar på telefon från det att pressmeddelande gick ut.

Att skriva att C och L bara har svarat på frågor utan att nämna att S också har gjort det är oerhört dåligt.

När vi kommer till kommunen är jag högsta politiker och självklart så kommer jag vara tillgänglig när det kommer till frågor om kommunen. Det är min roll och det är jag väl medveten om.

Media borde kunna se skillnaden på hur olika frågor hanteras, det är ert jobb!

I det kommande samarbetet har vi sagt att det är viktigt att vi i den nya majoriteten visar Hoforsborna att nu är det tre partier som kommer att styra kommunen och att det är viktigt att vi gemensamt ställer upp på en intervju när vi ska prata om samarbete och framtiden. Att du tycker att det är att diktera villkoren får det stå för dig. Jag står fast för vårt gemensamma beslut och kommer att ge en intervju under tisdagen tillsammmans med C och L för att svara på frågor, frågor som ni ställer.

Linda-Marie Anttila, kommunstyrelsen ordförande, Hofors kommun

Svar direkt:

Som framgår av GD:s rapportering i ämnet har både DanielJohansson, S, Hans Larsson, C, och Hans Backman, L, svarat på våra frågor.

Ingen av dem är dock kommunstyrelsens ordförande, och ingen av dem kan därför svara på GD:s frågor till just kommunstyrelsens ordförande.

Är frågor om Hofors kommuns styre en fråga som rör kommunen, och därmed en fråga som ligger på högsta politikerns bord och inte främst det socialdemokratiska partiets? GD vågar påstå det. Och det ska inte behöva ta två veckor för att få ställa frågor till kommunalrådet om det.

Anna Gullberg, chefredaktör och ansvarig utgivare GefleDagblad

Läs även: Bråk på möte satte stopp för S- och V-samarbete i Hofors – vänsterpartist kastade penna: "Det brast för mig"

Läs även: Historiskt nytt styre i Hofors – men L och C kräver inget i gengäld

Läs även: Bawar Ismail: Politiskt kaos i Hofos – då vill kommunalrådet inte svara på frågor

Läs även: Kommunalrådet i Hofors får kritik efter bråkigt möte – duckar GD:s frågor om nya styret