Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen betalar för att få Burger King

Hofors kommun skjuter till tre miljoner kronor för att möjliggöra Burger Kings etablering.

– Vi är nöjda, vi tror det blir jättebra, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S.

Burger King har skrivit ett etableringsavtal med Hofors kommun gällande marken mellan den nedlagda Hagaskolan och E16-rondellen. Nyheten om att den globala kedjan snabbmatskedjan väljer att etablera sig i lilla Hofors slog ner som en bomb i april.

Men smakar det så kostar det, i alla fall inledningsvis. Det aktuella markområdet på 4 100 kvadratmeter måsta ställas i ordning inför bygget av restaurangen och ansvaret för det faller enligt avtalet på Hofors kommun. Det handlar om att anlägga in- och utfarter, leda om VA-ledningar och att dra fram tele- och optikkablar.

En enig kommunstyrelse tog på måndagen beslut om att anslå tre miljoner kronor för exploateringskostnaderna.

Tanken är att framtida arbetstillfällen – Burger King räknar med att anställa ett 20-tal personer till att börja med – och positiv PR ska innebära ett plus för kommunen i det långa loppet.

– Vi får hit ett företag med ett bra varumärke och i och med att de valt oss och läget vid E16 så kan fler förstå vilket kanonläge det är, säger Marie-Louise Dangardt.

Hofors kommun har sålt marken vid Hagaskolan för 800 000 till JRP Invest AB, som ska driva Burger King-restaurangen.

En bra affär även det, tycker kommunalrådet, som är nöjd med helheten.

– Jag värdesätter Burger King-restaurangen mer än gräsytan med träden som finns där idag, säger hon.