Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen har valt sida

/

Gävle kommun har tagit ställning för Alice Svensson från Hedesunda. På hemsidan uppmanar de alla Gävlebor att rösta i kväll, då en röst på Alice också är en röst på Gävle.
– Det är ju jättekul och kommer säkert att behövas, säger Alice.

Annons

Det är kommunens informationschef som ligger bakom kampanjen och hon tycker inte att det är konstigt att kommunen lägger sig i en kommersiell tv-tävling.
– Vi ser det som en marknadsföringsaktivitet och tycker att Alice är en jättebra ambassadör för Gävle. Vi har också kollat med Alices mamma och hon tyckte det var en jättebra idé.
Hur tror du det går för Alice då?
– Jag tror faktiskt att hon vinner hela tävlingen för hon har en sådan fantastisk utstrålning och sjunger ju jättebra.
Ska man tro de stora vadslagningsfirmorna så kommer dock Anna Östman inte att få rätt. De håller Kevin Borg som skyhög favorit, men placerar faktiskt vår Alice i finalen i Globen. Ryker tror de alltså att Robin Bengtsson från Svenljunga gör.
– Det känns ju skönt att höra, men man vet aldrig vad som kommer att hända. Nu tänker jag bara att jag inte vill snubbla på mållinjen, säger Alice.
Kvällens tema är juryns val. Alice har fått tilldelad sig en utmaning i form av Avril Lavignes "Girlfriend" och en låt juryn tror hon kan briljera med; Robyns "Keep This Fire Burning". Låtarna är inga personliga favoriter för Alice och när de kommer på tal hörs det att hon inte är riktigt nöjd.
– Jag blev lite chockad när jag fick höra vilka låtar jag skulle sjunga. Men kanske ser juryn saker jag inte ser, de är ju trots allt väldigt professionella.
Tanken på att hon i kväll kan komma att vara klar för finalen i Globen har hon svårt att ta in. Men vad som än händer kommmer det troligen att sluta på samma sätt ändå.
– Jag kommer nog att storgråta oavsett om jag klarar mig vidare eller åker ur.

 

Mer läsning

Annons