Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kommunen måste nog vara med och betala"

GÄVLE Kommunalrådet Carina Blanck, s, är positiv till planerna på en "multieventarena".
Bygget tros kosta en kvarts miljard kronor. Förhoppningen är att näringslivet ska stå för investeringarna. Bland andra pekas Kinnevik ut som tänkbar finansiär.

- Men kommunen måste nog vara med och betala på något sätt om vi ska använda arenan, tror Carina Blanck.
Hon, folkpartiets oppositionsråd Kenth Lövgren samt kultur- och fritidschefen Mats Öström är kommunens representanter i styrelsen för den nybildade arenaföreningen.

- Anledningen till att kommunen vill vara med i det här projektet är att om det blir av, vill vi se till att det blir en arena som ska vara till för alla gävlebor, säger Carina Blanck.
Hon poängterar att det inte är fråga om något kommunalt ägande av den tänkta arenan. Kommunen hjälper till ekonomiskt med den förstudie som nu ska göras.
Jätteprojektet är tänkt att finansieras med hjälp av näringslivet.
Kenth Lövgren är mycket positiv till projektet. Extra positivt tycker han det är att kommunen inte är huvudaktör utan att man sökt samarbete med professionella aktörer inom till exempel näringslivet.
- Det är det här som har saknats i Gävle.

Han tror att det finns utrymme för en arena av det här slaget i Gävle. Det tror också Carina Blanck. Mats Öström säger att Gävle har behov av en multieventarena.
- Gävle tvingas med jämna mellanrum tacka nej till olika arrangemang eftersom det saknas lokaler.
Bland annat finns planer på konserter i den nya arenan men Mats Öström tror inte att det innebär någon konkurrens för konserthuset.
- Konserthuset har 820 platser. I den nya arenan skulle det bli över 5000 platser. Det rör sig om helt andra typer av arrangemang.

Karin Bergkvist