Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen överväger granskning efter IS-hyllning

– Vi ser det som väldigt viktigt att all personal i våra verksamheter står upp för den värdegrund som förmedlas, säger Martin Vadelius, S, ordförande för kommunens utbildningsnämnd.

Utbildningsnämnden har gett förskolan Bilaal, där Ali Al Ganas har sin anställning, tillstånd att starta. Martin Vadelius menar att det i första hand är upp till personalkooperativet som driver förskolan att utreda och bedöma det som hänt. Som GD berättat är Ali Al Ganas tills vidare avstängd från sitt arbete.

– Alla verksamheter som bedriver utbildning inom ramen för nämnden har att arbeta utifrån de riktlinjer och lagar som gäller och stå upp för de värderingar som finns uttryckta om öppenhet, demokrati och yttrandefrihet, säger Martin Vadelius.

Vilket ansvar har kommunen?

– Kommunen ansvarar för att se till att verksamheten lever upp till de kraven. Det kan finnas anledning för oss att titta på uttalandena och göra en bedömning, säger Martin Vadelius.

Han betonar att han uttalar sig generellt eftersom han ännu inte har hunnits sätta sig in i det enskilda fallet.