Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen reglerar bråk

Nu går kommunen in och ställer krav på Storvik Ovansjö ridklubb för att även Kungsgårdens Ryttarklubb ska få plats.

Storvik Ovansjö Ridklubb sköter den kommunala ridanläggningen i Kungsgården. Klubben har ansvar för att besluta om taxor och avgifter för anläggningen som sedan kommunen ska godkänna.

Klubben ska även hyra ut anläggningen till andra föreningar, främst ridsport, i mån av lediag tider. Förra året bildades Kungsgårdens Ryttarklubb och även deras medlemmar vill få tider för träning i ridanläggningen. Föreningarna har, som GD tidigare beskrivit, inte kommit överens. Kungsgårdens Ryttarklubb har inte velat betala det Storvik Ovansjö ridklubb begärt

Nu har kommunen tröttnat på bråket och fastställer klara regler för att föreningarna ska kunna samsas i ridhuset. Kommunen har beslutat att timkostnaden för halva ridhuset ska vara 250 kronor och för hela ridhuset det dubbla.

– Det är mindre än vad vi begärt tidigare, säger Tommy Eriksson, ordförande i Storvik Ovansjö ridklubb.

Kungsgårdens Ryttarklubb får hyra ridhuset två timmar sen eftermiddag lördag eller söndag varannan helg. Något som Tommy Eriksson inte motsätter sig, men påpekar att det är under förutsättning att inte Storvik Ovansjö ridklubb behöver ridhuset i sin verksamhet.

– Så är det uttryckligen sagt från kommunens sida, även om det inte finns utskrivet i brevet, säger han

Kommunen förväntar sig nu att Storvik Ovansjö ridklubb följer avtalet och att föreningen omgående ska tillmötesgå de önskemål som Kungsgårdens Ryttarklubb har. I annat fall hotar kommunen med att driva frågan vidare med juridisk hjälp.