Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens växthus kan flyttas

Kommunens växthus på Näringen kan komma att flyttas till Stora Vall. Gavlefastigheter vill dessutom utveckla växthuset så det blir en mötesplats vid Hälsans stig.

Annons

Det kommunala växthuset, som drivs av Markbyggarna, har länge legat på Näringen. Nu vill Gavlefastigheter flytta det till grönområdet mellan Stora Valls herrgård och Västra vägen.

Det nuvarande kommunala växthuset är enbart ett produktionsväxthus men Gavlefastigheter har planer på att det ska bli mer än så. De vill se en mötesplats för de som går Hälsans stig och tillsammans med Högskolan är tanken att det också ska bli odlingslotter och kafé.

Det aktuella området ska enligt detaljplanen sparas som park- och naturområde. För att planerna ska kunna förverkligas måste Gavlefastigheter visa att gävleborna verkligen kommer att få tillgång till växthuset och odlingslotterna.

Byggnads- och miljönämnden tillstyrker hos kommunfullmäktige att kommunen inleder en planläggning för att pröva om platsen är lämplig. Hösten 2015 beräknas detaljplanen vara antagen.

Annons