Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunikationschefen Peter Drake lämnar polisen omedelbart

Peter Drake lämnar sitt jobb som kommunikationschef för polisens region Mitt med omedelbar verkan. Orsaken är personliga skäl.

Läs mer: Från SVT till polisen.

– Det har varit ett spännande och utvecklande jobb, men också krävande. Jag behöver nu ägna mig åt den lilla världen, mig själv och mina nära, skriver han till Gefle Dagblad.

Finns det någon särskild händelse som ledde fram till beslutet?

– Orsakerna till beslutet vill jag inte gå in på närmare, men det är som sagt personliga skäl Jag har inte någon kritik att rikta mot Polismyndigheten, tvärtom så styrs den på ett bra sätt av kompetenta ledare med engagerade medarbetare, inte minst i region Mitt.

Vet du vad du vill göra framöver istället? Kommer du tillbaka till journalistiken?

– Ingen aning, det får jag se.

Peter Drake lämnade jobbet som redaktör på dåvarande SVT Gävledala 2013 för att bli kommunikationschef hos polisen Gävleborg.

När polisen sedan organiserades om i nya regioner tog han klivet till Uppsala och kommunikationschef för Region Mitt från och med årsskiftet och tog därmed också plats i ledningsgruppen. Region Mitt omfattar Uppsala, Västmanlands och Gävleborgs län.………

– Jag vill vara med och utveckla polisen. Eftersom min nuvarande tjänst försvinner i den nya organisationen var det naturligt att söka, sade han till Gefle Dagblad då.

Läs mer: Polisens Drake hoppar upp ett snäpp

På torsdag eftermiddag fick kommunikationsavdelningen beskedet att Peter Drake begärt att få lämna sin tjänst och att han slutat samma dag.

– Peter Drake har valt att sluta av personliga skäl och vill inte kommentera i övrigt och det vill jag respektera, säger Unni Jerndal, kommunikationsdirektör.

Peter Drake är också stå-upp-komiker med Gasta i Gävle som hemmascen.