Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunstyrelsen positiv till tomtköp

SANDVIKENI går godkände kommunstyrelsen köpet av LJ Saneringstekniks tomt i Sandbacka.

Annons
Tomten kostar 2,5 miljoner kronor, och ska användas för en utbyggnad av Sandbacka Park.
I köpet ingår även att LJ Saneringsteknik tar över driften av den tvätthall som från början byggdes åt Bessemergymnasiets fordonsprogram.
Tvätthallen på Bredmossen blev en dålig affär för kommunen. Den har knappt använts, men kostat över sex miljoner kronor att bygga.
De senaste åren har LJ Saneringsteknik fått använda hallen utan kostnad.

Miljövänlig tvätt
Nu investerar kommunen ytterligare 250 000 kronor i en hetvattensanläggning i byggnaden, så att den ska gå att använda till det den byggdes för, miljövänlig tvätt av lastbilar.
I avtalet med kommunen förbinder sig LJ Saneringsteknik att hyra fordonstvätten de kommande fyra åren.
Förutom att betala 2,5 miljoner för tomten ska kommunen även betala 1,5 miljoner kronor till företaget för de kostnader de får i samband med flytten.
- Det är ju inte de som begärt att flytta. Då måste vi bistå med det, säger kommunalrådet Stefan Hedin.
Vänsterpartiets två ledamöter var emot beslutet och yrkade på avslag. Miljöpartiets ledamot, Per-Johan Emtell, ville avvakta.
-Konceptet Sandbacka Park är bra, men det behöver inte betyda just att bygga nya fastigheter runt dagens. Det kan betyda att flytta in i tomma lokaler på andra håll i Sandviken, säger han.
Att kommunstyrelsen sagt ja till affären innebär inte att den är klar. Först måste frågan avgöras i kommunfullmäktige.
Före det beslutet vill oppositionspartierna få reda på mer om vad som kommer att hända med Sandbacka Park i framtiden. Bland annat om expansionen i området ska fortsätta med ett köp av transportföretaget Gefabs tomt.
De borgerliga oppositionsråden är överens om att man måste gå försiktigt fram.
-Vad händer till exempel om Sandvik (Som hyr stora delar av Sandbacka park för sin IT-verksamhet) börjar outsourca sin datadel. Vill de vara kvar där då? frågar sig Nils-Gunnar Kempe, fp.

MAGNUS LUNDQUIST
026-27 75 98
magnus.lundquist_gd.se