Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kompakt långzoom från Fujifilm

Panasonics framgångar med den relativt kompakta långgzoomen TZ7 lämnar inte Fujifilm någon ro.

Panasonics framgångar med den relativt kompakta långgzoomen TZ7 lämnar inte Fujifilm någon ro. Nu kommer Fujifilm Finepix F70EXR med 10 gångers zoom och deras egna trippelautomatik EXR.

_bild_

EXR-automatiken innebär att kameran prioritera tre olika saker - hög upplösning (alla 10 megapixlar används), förbättrat dynamiskt omfång eller förbättrade brusegenskaper då pixlarna slås samman tvp och två för att ge större ljuskänslighet.

Då vi testade systermodellen F200EXR visade sig att DR-läget för ökat dynamiskt omfång var särskilt användbart och gav mer systemkameralika bilder än många andra kompaktkameror.

10x-zoomen har ett bildvinkel motsvarande 27-270 mm i småbildsformatet. Ljusstyrkan är inte särskilt imponerande, blott 3,3-5,6. Detta är priset för att kameran ska bli kompakt. Inbyggd bildstabilisering finns.

Skärmen är standardmässig med 2,7-tum och 230.000 bildpunkter. Kameran kan ta serier med 5 bilder per sekund i upp till 12 bilder.

Tidigare använde Fujifilm xD-kort liksom Olympus, men nu är det SD/SDHC-kort som gäller. Olympus har också gått till SD i den nya Pen-modellern E-P1 eftersom xD-korten inte stödjer HD-filmning. Tyvärr saknad HD-filmning i Fujifilm F70EXR.

Kameran finns i silver och svart metallic och är tillgänglig på den svenska marknaden från september. Riktpriset är 3.500 kronor.

 

 


/Magnus Fröderberg