Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konferens på bortaplan kritiseras

GÄVLE Varför åka på konferensresa i Dalarna när det blir billigare att utbilda sig på hemorten?

Den frågan ställer oppositionen till tekniska nämndens ordförande Curt Nygren, s.
En skillnad på 11 000 kronor är försumbar, anser han.
Oppositionen protesterar mot nämndens utbildning i Tällberg och vill ha ett billigare alternativ.
Curt Nygren tycker inte att en kostnad på runt 32 000 för en tvådagarskurs är mycket att bråka om.

Tekniska nämndens 22 ledamöter och ersättare ska åka på utbildning i januari. Så långt är alla överens. Men frågan var den ska hållas har fått moderater, folkpartister och kristdemokrater att lämna in en skriftlig markering. De anser att förvaltningen i besparingstider alltid ska välja det billigaste alternativet.
- Det handlar om attityden till vad man lägger pengarna på och prioriterar, säger Rebecca Norrman, fp.
På nämndens möte diskuterades alternativen Tällberg, Högbo och Älvkarleby och de tre borgerliga partierna förordade Högbo eller utbildningsdagar utan övernattning.
- Även om jag personligen har förståelse för den sociala aspekten, säger Rebecca Norrman som tycker att nämnden arbetar bättre om ledamöterna lär känna varandra genom att umgås även utanför konferenstimmarna.

Curt Nygren håller inte med om kritiken.
- Jag kan inte förstå dem när det är så liten skillnad, säger han.
De två dagarna med övernattning i Tällberg kostar cirka 1 450 kronor per person och två dagar utan övernattning och konferensavgift i Högbo skulle kosta runt 950 kronor säger han. Älvkarleby skulle bli dyrare.
De exakta uppgifterna har han inte tillgängliga. Prisskillnaden mellan de båda aktuella alternativen blir emellertid cirka 11 000 kronor .
Curt Nygren anser att konferensen ska innehålla en övernattning och tycker att Tällberg är bra.

- Jag tycker att det är viktigt att nämnden kommer tillsammans och kan prata med varandra utan att det är i en konferenslokal.
Det gör att nämnden kan jobba bra tillsammans säger han.

Anna Bagge