Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konferensbyrå för Gävle och Sandviken

Gävle kommun och turistnäringen bildar en konferensbyrå för att sälja både Gävle och Sandviken som konferens- och evenemangsplats.

– Det är jätteroligt att vi kan jobba över kommungränserna, säger Anna Östman, informationschef på Gävle kommun.

Gävle Convention Bureau ska organisationen heta, men uppgiften är att sälja hela regionen Gävle/Sandviken. En säljare ska rekryteras som sedan ska bearbeta hela konferens- och arrangörsmarknaden i landet.

Målsättningen är också att uppmuntra lokala arrangörer att ta på sig värdskapet för till exempel stora idrottsevenemang.

– Vi säljer en helhet och sedan finns det olika alternativ i regionen. Kunden får välja, säger Anna Östman.

Den numera avsomnade föreningen Gävle & Co har lämnat efter sig ett överskott på 700 000 kronor, som blir en startplåt för den nystartade konferensbyrån. Tyngdpunkten i arbetet blir att satsa på evenemang med fler än 100 deltagare.

Gävle Convention Bureau består av: Gävle kommun, Läkerol Arena, Hotellgruppen i Gävle, Högbo Brukshotell, Göransson Arena, Mackmyra Svensk Whisky, Sveriges Järnvägsmuseum, Furuvik, Gasklockorna, Strömvallenprojektet, Gävle Konserthus, Brinc, Gävle Taxi, Gävle Centrumsamverkan, Gävle Arrangemang & Konferens, Taste Plus och Marknadsplats Gävle.

Sven-Olof Ekman