Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konferensbyrå för Gävle och Sandviken

Gävle kommun och turistnäringen bildar en konferensbyrå för att sälja både Gävle och Sandviken som konferens- och evenemangsplats.

Annons

– Det är jätteroligt att vi kan jobba över kommungränserna, säger Anna Östman, informationschef på Gävle kommun.

Gävle Convention Bureau ska organisationen heta, men uppgiften är att sälja hela regionen Gävle/Sandviken. En säljare ska rekryteras som sedan ska bearbeta hela konferens- och arrangörsmarknaden i landet.

Målsättningen är också att uppmuntra lokala arrangörer att ta på sig värdskapet för till exempel stora idrottsevenemang.

– Vi säljer en helhet och sedan finns det olika alternativ i regionen. Kunden får välja, säger Anna Östman.

Den numera avsomnade föreningen Gävle & Co har lämnat efter sig ett överskott på 700 000 kronor, som blir en startplåt för den nystartade konferensbyrån. Tyngdpunkten i arbetet blir att satsa på evenemang med fler än 100 deltagare.

Gävle Convention Bureau består av: Gävle kommun, Läkerol Arena, Hotellgruppen i Gävle, Högbo Brukshotell, Göransson Arena, Mackmyra Svensk Whisky, Sveriges Järnvägsmuseum, Furuvik, Gasklockorna, Strömvallenprojektet, Gävle Konserthus, Brinc, Gävle Taxi, Gävle Centrumsamverkan, Gävle Arrangemang & Konferens, Taste Plus och Marknadsplats Gävle.

Sven-Olof Ekman