Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En Mondänist

/

Annons

Lars Persson, Gävlekonstnär som just nu bor i Linköping, är mångsidig. Ger sig på de flesta stilar och tekniker. Han är kolorist, expressionist, konstruktivist, eller något helt annat, allt eftersom det passar sig. Alltid skicklig.

Jag minns med välbehag en utställning på Sandvikens konsthall för några år sen. Man möttes av en jättebild som började vid golvet och nästan knockade en i sin okuvliga men stringenta energi. Så det ömsom blänkte, ömsom dånade om bilden!

Nu är Lars Persson tillbaka i hemstadens Galleri Elixir på sjukhuset. Med sig har han den här gången en serie experimentella foton som han kallar ”Annan värld”. Snygga att se på – jodå. Eleganta, lite flotta. Här finns kul ”nät”-detaljer, ljusslingor i abstrakta mönster. Bilderna är uppsatta på svart kartong, vilket bildar ett slags passepartout. Stiligt helt visst.

Men samtidigt undrar jag vad Lars Persson egentligen vill med de här bilderna? Han når det flotta, eleganta, mondäna, men det stannar vid ytan.

Lars Persson kan ju så mycket mer. Och har så mycket mer att säga. Visst kan man som konstnär koppla av med lite lek någon gång. Men jag vill ha mer än det här.

Mer läsning

Annons