Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärleksfullt systerskap

/

Systerskap är grejen i höstens första utställning på Galleri Lars Palm i Sandviken, en utställning med den ohyggligt spännande titeln ”En klump av överflöd – en utställning av Pissa, Tjuren och Hanna”.

Annons

Men snarare flöde än överflöd, en aldrig sinande ström längs väggar och golv av skatter, minnen och upphittat tjafs, eller inget tjafs alls. Stanna till vid gamla hästbetsel prydda av kristaller, en sockerlagsdoppad tantduk, en mask av en huva med en före detta flickväns hår eller några gamla fyllor.

Och njut!

Vem som gjort vad är inte viktigt, bara det gemensamma ögat för skönheten i det ratade. ”Vi gör det tillsammans för att vi är bättre så”, säger Hanna Gustavsson, Jessika Eklund och Pia Johansson Goldman som konstnärerna egentligen heter.

Det är smart, det är lekfullt, det är KÄRLEKSfullt – med lite blåslagen, öm ilska i botten. En kongenial utställning. Som tyvärr stängde igår:) Men intresserade kan höra av sig till galleriet (www.gallerilarspalm.blogspot.com, för den plockas inte ner förrän i helgen...

Sanna Wikström

Mer läsning

Annons