Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars har utställning hemma

/

Hallå där, konstnär Lars Persson, som har en endagsutställning i sitt hem på Södra Stapeltorgsgatan i Gävle i dag, lördag, kl 12-16. Varför har du bara en endagsutställning?

Annons

– För att jag flyttade från min ateljé i höstas och arbetar hemifrån nu. Hemmet är både galleri och ateljé. Folk ska få en upplevelse i konst och film. Sen måste jag också ha försäljning för att livnära mig. Det är svårt att ha en utställning i hemmet om den ska pågå i två veckor.

Vad kan du berätta om utställningen?

– Det är 13 mindre målningar med natur som motiv, från mitt sätt att se det, det är inte avbildat på plats. Det är grundutställningen. Sammanlagt 40-talet tavlor, fotobaserad konst och bildvisningar. Jag vill att det ska hända någonting under de här fyra timmarna. Folk behöver gå ut ur idet nu. Det blir mer folkligt och avslappnat på det här sättet vilket man inte ser så ofta på vernissage och utställningar. När jag bodde i Spanien kunde man sätta upp en utställning på en restaurang eller ett sjukhus. Jag försöker ta bort det stela som finns på gallerier och avdramatisera det. Alla är välkomna hit!

Johanni Sandén

Mer läsning

Annons