Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslagen samling på Kiosken

/

Jag får en tår i ögat när jag kliver nerför trappen till IDKA/Kultur- kiosken och äntligen och åter möter dem och deras verk, ett efter ett.

Annons

23 av de bästa Gävle med omnejd fostrat.

Hur många av dem har vi inte skrivit uppmuntrande om under åren, hur många av deras utställningar har vi med all rätt i världen hissat, hur många av deras illustrationer och teckningar har vi inte stolt publicerat separat här på kultursidan?

Elin, Johan, Jonas, Jopaucho, Weronica, Erik...och ”curatorn” själv här: Tina Lindberg, hon var liksom ”färdig” från början!

Nu öppnar hon IDKA Kulturkioskens största utställning någonsin. En samlingsutställning med totalt 23 akter som har anknytning till Gävle!

– Jag ville att de skulle komma tillbaka, säger hon och ser alldeles lycklig ut.

Det har de gjort med besked och jag kan inte välja ut en enda, eller rättare – jag väljer alla!

Se vad det blivit av dem!

De flesta med början på Konstskolan i Gävle, sen vidare till konstnärliga, högre utbildningar och om det inte passat eller gått har de trots allt fortsatt. De har visat att de där åren på den förberedande konstnärliga utbildningen inte bara var en nyck, en sista utväg, utan på allvar och lika inbränt i dem som bilderna i Johan Nyströms underbara Totem-björk, som han visar här.

Musiker, bildkonstnärer, DJs, fotografer, grafiska formgivare, dansare, journalister, författare, designers, filmare.

Allt kan de kalla sig där de arbetar i skilda material, medier, närmar sig problem och lösningar från olika håll – men alla unga och drivna och med anknytning till Gävle!

Cirklar bryts och cirklar sluts.

Är det så här det känns att vara stolt över sina barn?!

Fotnot: Vernissage: I dag, lördag kl 14-20. Kl 18: [krig]. Finissage: Söndag 25 december, kl 14-20. DJ Björn tänder spelar från kl 18.

Mer läsning

Annons