Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstgräs får vänta till 2004

SANDVIKEN
Även kommunfullmäktige i Sandviken säger nej till konstgräs på Jernvallen.

Annons
Bara centerpartiet ville bygga en konstgräsplan redan i år.
Frågan kom upp vid två olika tillfällen vid fullmäktigesammanträdet på måndagskvällen.
Vid allmänhetens frågestund undrade Bengt Berglund, SAIK, och Bernt Wåhlin, SIF, om det fanns någon chans att det tidigare negativa beskedet om konstgräsplan skulle kunna ändras. De båda var mycket besvikna över det negativa besked som kom för ett par veckor sedan.

Samlat in två miljoner
- Fotbollsklubbarna har jobbat i över ett år och trott mycket på en konstgräsplan, sa Bengt Berglund till fullmäktigeledamöterna.
De konstaterade också att klubbarna lyckats samla in drygt två miljoner kronor och att man dessutom lovats 600 000 kronor i bidrag från Svenska fotbollförbundet.
- Vad händer med de pengarna?
Stefan Hedin sa att man tvingats skjuta ett eventuellt beslut om konstgräs på framtiden. Om planen skulle ha byggts hade kommunen tvingats att låna pengar. Dessutom är driften dyr - för dyr ansåg fullmäktige.
I höst hoppas Stefan Hedin att ärendet ska vara på politikernas bord igen.

2004 istället
- Vi har inte tagit något beslut om att inte bygga konstgräs. Så vi kan inte ompröva något beslut eftersom det inte finns något. Men konstgräsplanen ska finnas med i budgetarbetet för 2004, lovade Stefan Hedin.
Han konstaterade också att kommunstyrelsen gett kultur- och fritid i uppdrag att samtala med fotbollförbundet om bidraget.
Centerpartiets oppositionsråd Carl-Ewert Ohlsson tog upp konstgräsplanen när fullmäktige beslutade om reviderad investeringsbudget för 2003.
Kommunfullmäktige beslutade att låna 15 miljoner kronor för att kunna bygga resecentrum.
Carl-Ewert Ohlsson ansåg att kommunen lika gärna kunde låna även de dryga tre miljoner kronor som skulle behövas för att kunna bygga konstgräs på Jernvallen redan i år.
Inget annat parti gick dock på den linjen.

KARIN BERGKVIST