Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstgräs med i budgeten

SANDVIKEN
Sandvikens kommun ser i dag mer positivt på en uppvärmd konstgräsplan än i våras.

Då skulle planen ligga på Norra IP och Kultur- och fritidsnämnden gav klartecken, men sedan blev det stopp i kommunstyrelsen och fullmäktige.
Nu ska den nya uppvärmda konstgräsplanen ligga på Jernvallen och uppvärmas med hjälp av spillvärme från det nya valsverket på Sandvik.
Konstgräsplanen finns med i den investeringsbudget som kommer att presenteras nästa vecka.
- Jodå, Sandviken har varit i kontakt med mig angående planerna med den nya konstgräsplanen, säger Ronny Lundqvist, ansvarig för konstgräs och hallbyggnationer på Svenska Fotbollsförbundet. En ny ansökan måste vara vara hos oss senast sista oktober.
Det har varit många turer kring konstgräsplanen det senaste året. Problemet blev uppvärmningen av planen på Norra IP. Den skulle bli för dyr.
I stället blir nya valsverket på Sandvik det som sköter uppvärmningen. Företaget behöver bli av med spillvärme.
Sedan återstår frågan om Sandviken får några pengar från Fotbollsförbundet. Intresset för liknande projekt är stort runt om i Sverige.
- I fjol fick vi in 36 anmälningar om konstgräs och hallar, fortsätter Ronny Lundqvist. Sju fick stöd och en av dessa var Sandviken.
Om Sandviken har en chans att få de 550 000 kronorna i år vill inte Ronny Lundqvist spekulera i.
- Först vill vi se ansökan och sedan ska de värderas tillsammans med de andra ansökningarna, menar Lundqvist.
För fotbollen i Sandvikens kommun är det i alla fall positivt att den uppvärmda konstgräsplanen finns med i investeringsbudgeten.

JÖRGEN LARSSON