Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstnärssjäl med en förkärlek för natur och mystik

Konstnären Simone L. De Bernardi ställer ut konst i olika format med fokus på skönheten i det vardagliga.

På Labbis i Forsbacka debuterar fotografen och tecknaren Simone L. De Bernardi med sin första utställning som består av fotografier, tuschteckningar och kollage. Utställningens röda tråd är djur och landskapsmiljöer med fokus på detaljer, allt inlindat i ett svep av mystik.

Utställningens namn är ”Da Nebbia” som betyder ”från dimman” på italienska.

– Kreativitet ska komma inifrån, och inte vara förutbestämt, säger Simone.

Att hon är en kreativ mångsysslare syns inte bara i de olika konstformerna som visas utan även i sättet Simone byggt upp utställningen. Både blommor och trädgrenar har tagits in i lokalen och samspelar med konstverkens naturliga ton. Från taket i galleriet hänger fiskelinor med stearindroppar som ger en vacker illusion av porlande regn.

– Jag gillar mystik, natur och det verklighetstrogna. Skönheten i det lilla som man så ofta bara går förbi.

Fotografierna är naturalistiska och speglar kärleken till hemtrakten där Simone växte upp. Förutom natur är rävar ett återkommande motiv, framförallt i tuschteckningarna. Ett annat färgglatt inslag är kollaget av gamla apelsinpapper.

– När vi rensade ut min pojkväns mormor och morfars hem hittade vi en låda apelsinpapper som hans mormor samlat på hela livet. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra av dem, och då tänkte jag att jag kan gör pappren till en tavla.

Jakten på kreativitet sker naturligt för Simone som även i framtiden vill fortsätta att arbeta kreativt och skapa konst i olika former.

– Inspirationen börjar ofta med att jag inte kan somna, eller att något fastnat i huvudet och jag måste få ut det. Ibland ger det uttryck i skrift, ibland i fotografier, och ibland i teckningar. Jag är nog en typisk mångsysslare.