Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla är så trevliga

Hej!

Jag är din nya konsumentreporter. Och jag är ny i stan.

Annons

Och om det är något jag slås av med Gävle är det att människor är ovanligt trevliga här. Jag har tidigare bott i flera olika städer mellan Luleå i norr och Lund i söder så jag vet vad jag pratar om. Nästan alla har en minut. Nästan alla är hjälpsamma.

Förra veckan skrev jag om Bo Simeon Eriksson och Ale Larsson och hans fru som hade problem med de stora snömängderna och svårt att komma ut. Mängder av människor hörde av sig och ville ha deras adresser för att hjälpa dem att skotta. Redan innan lunch samma dag som artikeln publicerades ringde Rutger Olsson och berättade att han varit där och skottat undan. En pensionär med överskottsenergi, som han själv sa.

Snacka om vardagshjälte.

Min ambition är att vara den som upplyser er om vad som händer ur ett konsumentperspektiv. Högt som lågt.

Mina hjärtefrågor är bostad – lån, marknad, avtal – och produktionsförhållanden för de varor vi konsumerar.

Jag vill också hjälpa dig att avslöja opålitliga hantverkare, att slippa luriga försäljare, att vara uppdaterad om ändrade regler som påverkar dig som konsument. Allt för att din vardag och privatekonomi ska bli enklare och för att du ska kunna göra medvetna val i din konsumtion – både genom bättre koll på hur de producerats och på vilket utbud som finns.

För detta behöver jag förstås tips. Och mängder med råd från dig som var dag verkar som konsument i min nya hemstad. Tveka inte att höra av dig.

Följ mig gärna på twitter på @GDkonsument.

Mer läsning

Annons