Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är hemkörd mat lösningen för ­stressade föräldrar?

Är mat levererad till dörren vår räddning eller bara nästa ekonomiska bubbla?
I förra veckan skrev Dagens Industri att mat till dörren-företaget Linas Matkasse fått in åttio fräscha miljoner i riskkapital och att bolaget nu värderas till hundra (!) miljoner kronor.

Annons

Samtidigt är stordinosaurierna på arenan, det vill säga matjättarna Ica och Coop, på väg in på marknaden för hemkörd mat.

Småbarnsförälder som jag är tillhör jag definitivt målgruppen som förväntas ha en näringsriktig och smaskig middag på bordet senast en kvart efter hemkomst från jobb och dagis. Men jag förstår inte hur själva varuleveransen skulle vara lösningen på det problemet. Jag vill få tips på lätt- och snabblagade rätter. Det kan jag betala lite för. Men att gå till affären då och då ser jag inte som något större bekymmer.

Mitt motstånd förstärks av den där enorma skåpbilen som dundrar in till grannarna med några ensamma matkassar skramlande på flaket varannan vecka. Skulle det vara miljömässigt bättre än att jag då och då tar min egen bil till stormarknaden och veckohandlar?

Kanske är jag fel ute och kommer att stå först i kön till första bästa matkasse om några år, men det känns inte så. Det här är ju dessutom helt stick i stäv med all måltidsinspiration butikerna satsar stora pengar på att erbjuda oss. Inga smakprov, inga dofter. Bara en kasse livsmedel.

Jag cyklar i stort sett året runt och borde således vara rätt målgrupp även för dagens testobjekt, punkteringsfria däck. Men de punkteringar jag fått i Gävle är ganska lätträknade, ta i trä. Jag har haft avsevärt fler på de två barnvagnarna i hushållet. De är dessutom jobbigare att laga eftersom de små däckrackarna är så stela och svåra att kränga av fälgen utan verktyg.

Att de här extraskyddade däcken dessutom rullar sämre än ett vanligt däck avgör saken. Men några av er läsare kanske resonerar annorlunda. Då kan dagens test vara nyttig läsning för er. Varsågoda.

Mer läsning

Annons