Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur dåligt får de spela innan man kan kräva pengarna tillbaka?

Annons

Jag var på min första Brynäsmatch i förra veckan. I torsdags för att vara exakt. Som gammal lulebo har jag varit på många matcher tidigare och denna gång måste jag säga att jag är glad att jag inte höll särskilt starkt på hemmalaget. Att jag kunde skratta lite elakt inombords när Brynäs målvakt nästan petade in pucken själv.

Men det var jag rätt ensam om.

Förutom de tio Färjestadsfansen som hoppade och hejade på bortaläktaren var stämningen i arenan dyster. I takt med att perioderna betades av sjönk den allt djupare ner i uppgivenhetens mörker. På rinken verkade spelarna redan ha gett upp matchen i mitten av andra perioden. Fanns det någon gnista var den inte stark nog för att synas från läktaren.

Min fråga är hur kasst de egentligen får spela innan man kan kräva biljettpengarna tillbaka?

För några år sedan vände sig 19 personer till Allmänna reklamationsnämnden, Arn, för att få tillbaka sina pengarna efter en konsert med Dolly Parton. De fick rätt. Arn ansåg att arrangörerna skulle ge dem en knapp tredjedel av biljettpriset.

Ljudet hade varit riktigt dåligt. En del lämnade konserten medan Dolly Parton fortfarande sjöng.

I torsdags blev det också allt glesare på läktarna i Läkerolen för varje period. Det var inte lönt att stanna kvar och beskåda förnedringen. Färdigtupphällt kaffe gavs bort i pauserna. Det var ingen som köpte. Upphälld öl fick väl hällas bort.

Enligt Peter Gustavsson, jurist på Konsumentverket, skulle det krävas att Brynäs i princip skickade ut ett gäng 15-åringar på rinken i stället för elitlaget för att man ska kunna kräva pengar för biljetten tillbaka. Eller att de hade struntat i att spela.

Då är väl saken klar. Jag vill ha mina pengar tillbaka.

Mer läsning

Annons