Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda hittar guldkorn på nätet

/
  • Linda Berving letar ofta efter nya plagg på nätet och har nästan alltid någon budgivning på Ebay eller Tradera igång. Men det är inte alla budgivningar som blir till någon affär för henne.
  • Det gäller att avgränsa sökningen för att hitta det man vill ha enligt Linda Berving. Men inte för snävt, då riskerar man att missa något.
  • Dopklänningen är ursprungligen från Frankrike och slutet av 1800-talet. Underkjol och smycke köptes till och tillsammans landade det på 800 kronor.
  • Även denna blus är från Karen Millen och kostade mellan 150 och 200 kronor med frakt.
  • Silverskorna är ett annat fynd. ”De här har jag använt mycket och fått jättemycket uppmärksamhet för”.
  • Karen Millen-blusen som kostar över tusenlappen i affären fick Linda Berving för under 200 kronor, frakt inräknat.

Linda Berving behöver ofta nya kläder till sina jazz- och operaframträdanden. För henne är andrahandsmarknaden en guldgruva.

– Det finns ett mycket större utbud på nätet än i butikerna.

Annons

För några år sedan bodde jazzmusikern och operasångerskan Linda Berving i London. Där fastnade hon för märket Karen Millen som hon gärna använder både på scen och privat. Nu köper hon det på nätets andrahandsmarknad.

Där kostar plaggen runt 200-300 kronor. Märket går att hitta på NK i Stockholm men då kostar plaggen ofta det tiodubbla.

– Jag vill inte gärna ha samma utstyrsel på två spelningar i samma stad och därför behöver jag ofta köpa nytt.

Eftersom Linda Berving söker kläder med 1930- och 1940-talsstil till scenen blir utbudet i Gävles liksom Stockholms butiker för litet. Ofta använder hon Traderas internationella version och ägare, Ebay, där utbudet är ännu större.

En gång har hon varit med om att ett plagg var lite mer slitet än vad som utlovats. En annan gång passade inte storleken. Men i övrigt har hon haft tur. Och hon är inne titt som tätt och för att se vad som ligger ute.

– Jag söker ofta på särskilda märken som Karen Millen eftersom jag gillar deras kollektion. Men ibland är jag ute efter något speciellt till en spelning och då söker jag på nyckelord på det, till exempel vilken halsringning det ska vara.

Tradera fungerar som en auktion där man lägger bud. Högst bud vinner och det gäller att hålla fingrarna i styr om priset stiger för mycket.

– Är jag riktigt angelägen om något går jag in ofta och kollar vad senaste budet ligger på. Ibland går saker upp till flera tusen. Då får jag ge mig.

Nu jobbar Linda Berving och sambon Johan Hägglund med sitt debutalbum som JL Jazz. I vår kommer man att kunna höra dem med bandet Linda Bervings Quartet i Älvkarleby kyrka där hon även anlitas som solist och sjunger i kören.

Mer läsning

Annons