Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya halogenlampan gick ”i tusen bitar”

/
  • Christine Lekås skruvade i en lampa ovanför köksbordet. Några sekunder senare exploderade lampan och glasbitarna flög över hela köket.
  • Ytterhöljet på halogenlampan exploderade och spred glasbitar över hela köket.

Halogenlampan exploderade över hela köket. Christine Lekås hade precis skruvat i den.

Annons

– Jag hade bara hunnit gå till bänken på andra sidan köket. Då small det. Det var hemskt obehagligt, säger hon.

Dagar efter smällen hittar hon fortfarande glasbitar på oväntade ställen, som under köksbordet. Lampan sitter i taket ovanför bordet.

Halogenlampan, som hade E27-sockel och en styrka på 630 lumen, hade hon köpt på Ikea.

– Och jag hade absolut inte tappat den eller något sånt. Det som var lite konstigt var att det bara var ytterhöljet som sprack i tusen bitar. Men det är ju skönt att det inte var en sån där lampa med giftig gas i, säger hon.

Efter händelsen kontaktade hon Ikea.

– Jag fick ett väldigt bra bemötande. De var väldigt noga med att få veta om någon hade skadat sig och ville också veta om det hade blivit repor i bordet eller så. De ville att jag skulle lämna in det som är kvar av lampan till dem. Jag ska få nya lampor och även ett presentkort. De sa att det här aldrig hänt tidigare, men det kan ju också vara så att ingen har hört av sig till dem om det här tidigare, säger Christine.

Ylva Magnusson, pressansvarig på Ikea, tycker det är bra att Christine kontaktat dem så att de får kännedom om eventuella fel.

– Säkerhet är alltid högsta prioritet för oss. Och vi vill alltid göra en undersökning av de produkter som inte fungerar eller som det är fel på så att vi kan göra en undersökning av dem; i det här fallet lampan. Just det här problemet är inget jag känner till att vi har haft tidigare. Men om våra kunder är oroliga för att använda lamporna vill vi gärna att de kontaktar sitt lokala Ikea-varuhus eller hör av sig via kundtjänst, säger Ylva Magnusson.

Mer läsning

Annons