Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så slipper du reklam i brevlådan

En man i Borås bestämde sig för två år sedan att ­väga all reklam som trycktes ner i hans brevlåda under ett helt år. Resultatet: 54 kilo.

Annons

Nu var han enligt artikeln i Borås tidning företagare, och fick kanske lite extra mycket reklam på grund av det. Men ändå.

Ej reklam-lappen på lådan gör att man slipper bära tiotals kilo papper till containern. Och sparar några träd.

Men mycket reklam är adresserad och delas ut av brevbäraren. Den är svårare att slippa. Men det går, oftast.

Jag har fått flera samtal och mejl om Postkodlotteriets ständiga utskick. Hur slipper man dem? frågar sig bland annat Göran Friberg i Furuvik.

Jo, det går faktiskt.

Gå in på postkodlotteriet.se och klicka på rutan ”ingen reklam tack” en bit ner till höger på sidan. Fyll i formuläret så ska det vara klart. Du kanske inte ska lämna ut ditt telefonnummer om du inte vill att företaget ska ringa och fråga varför du inte längre vill ha deras erbjudanden...

Bryggan var mitt andra hem när jag var barn. Jag tror ärligt talat att det är den plats jag var på flest timmar bortsett från sängen och skolan när jag var i ungefär tioårsåldern. Många jag känner fiskar. Ofta, mycket och hängivet. Och de lägger gärna stora pengar på fiskeresor och utrustning.

Rent ekonomiskt är det väl med fiske som med jakt. Ska man räkna in vad utrustningen kostar och alla timmar man tillbringar vid vattnet blir den där gösen inte särskilt prisvärd. Men alla inbitna fiskare och jägare vet förstås att det är något helt annat man är ute efter än att fylla frysen med billig mat.

Fiske, (jakt har jag ingen erfarenhet av), är avkoppling, spänning och naturupplevelse på samma gång. Det är värt en hel del. Till och med om fångsten uteblir.

Citygross billigast i PRO:s undersökning. Kul med tronskifte. Även om den hårt kritiserade undersökningen är lätt att vinna för den butik som är beredd att ta en förlust på ett antal relativt förutsägbara varor ger den förhoppningsvis en liten bild av hur det ligger till på marknaden i stort.

Mer läsning

Annons