Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy varnar för samtal från First Price

När kvinnan från First Price erbjöd Tommy Uhr 650 kronor bara för att deras telefonsamtal brutits, och han sedan insåg att hennes erbjudande om gratis premieobligationer i själva verket kostade två hundra kronor, blev han misstänksam.
– Det måste ha varit något lurt med det här, säger han och uppmanar nu andra Gävlebor att vara på sin vakt.

Annons

Det var i förrgår kväll som Tommy Uhr fick ett samtal från en kvinna på företaget First Price. Som tack för att Tommy tidigare ställt upp i en marknadsundersökning skulle han nu få gratis premieobligationsdragningar.

Tommy var en av ungefär 50 utvalda, och det skulle bli extra många dragningar framöver. 12 dragningar på en miljon, och 24 dragningar på 500 000 skulle göras bara inom loppet av ett år.

– Jag har visserligen varit med i en marknadsundersökning, men det var anonymt och för över ett år sedan. Därför vore det konstigt om de plötsligt vill höra av sig och tacka nu, säger han.

På sajten missatsamtal.se har flera personer skrivit inlägg och klagat på företaget efter att ha mottagit samtal därifrån.

Tommy Uhr vet inte om fler Gävlebor fått liknande samtal. Vad han däremot vet är att det finns ett annat företag som också håller på med premieobligationer och heter First Prize – precis samma namn alltså, men med en annan stavning med z.

– Det verkar suspekt. Jag tror det finns en möjlighet att den ena utgör sig för att vara den andra, säger Tommy Uhr.

Efter ett tag bröts samtalet. Kvinnan ringde upp och sade att hon tappat telefonen eller att telefonsladden åkt ur väggen. Bara för det besväret skulle Tommy Uhr få 650 kronor extra. Då förstod han att något inte stod rätt till.

Det visade sig att dragningarna inte alls skulle bli gratis, utan kosta 199 kronor den första månaden. Till slut frågade kvinnan till och med efter Tommys mobilnummer för att kunna ringa upp och meddela när han vunnit.

– Samtalet började bra, men kändes sedan allt mer oseriöst. Jag gör av princip aldrig sådana här affärer via telefon, och misstänker att det rör sig om lurendrejare. Därför tycker jag att andra Gävlebor bör vara på sin vakt, säger Tommy Uhr.

Mer läsning

Annons