Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köp av gatukök stoppas

I mars förra året beslöt Hofors kommun att utöva sin förköpsrätt på gatuköket vid Rondellen. Nu stoppas köpet av ekonomiska skäl.

Annons

Hofors kommun ville utöva sin förköpsrätt till gatuköket vid den södra infarten. Här skulle bli en parkering och i gamla polishuset turistinformation och näringslivsenheten skulle lokaliseras hit.

Ägaren till gatuköket ville inte sälja till kommunen utan till en bekant som såg en möjlighet att få sin utkomst från gatuköket. Kommunen har lyft ärendet för avgörande till regeringen som ännu inte beslutat i frågan.

Nu har kommunen upptäckt att på grund av den ansträngda ekonomin måste man göra stora omprioriteringar. Således finns inga pengar till förvärv av gatuköket och tomten.

Därför beslutade kommunfullmäktige häromdagen att återkalla ärendet. Det innebär att nuvarande ägare till gatuköket kan driva sin verksamhet vidare.