Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kopplerirättegången fortsätter

Domaren vid Stockholms tingsrätt slår fast att polisens inspelningar av den åtalade kvinnans telefonsamtal får användas som bevis.

På onsdagsförmiddagen fick rättegången mot den man och kvinna som misstänks ha stått bakom sex-handel i en massagesalong i Gävle avbrytas. Anledningen var att telefonsamtal som polisen spelat in med den åtalade kvinnan kunde vara otillåtna som bevis. Enligt försvaret hade polisen endast tillstånd att spela in mannens samtal.

Efter lunch kom dock domaren i rättegången i Stockholms tingsrätt med beslutet att samtalen får användas som bevisning. Efter att rättegången avbrutits återupptogs den, under eftermiddagen ska den huvudåtalade mannen höras.

Rättegången fortsätter under torsdagen och slutplädering sker på fredag.

Både den 60-årige mannen och den 27-åriga kvinnan, vilka åtalas för koppleri och medhjälp till koppleri, nekar till anklagelserna. Även en man fylld -76 åtalas för inblandning.

Den äldre mannen misstänks ha fått pengar av kvinnorna som arbetat på massagesalongen och tagit betalt för sexuella tjänster. Han är även åtalad för våldtäkt på barn. Kvinnan ska enligt åklagaren ha agerat som tolk och hjälpt till att rekrytera nya kvinnor till salongen.