Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde ambulans på skoj - nu har utredningen kommit

Tre ambulanser kördes i juli med full fart och blåljus - men allt var på skoj. Landstingets utredning har nu kommit men svaren får vänta på grund av semestertider.

I början av juli körde tre ambulanser i full fart med påslagna sirener och blåljus i Gävle, men inte för att det hade hänt en olycka. Syftet ska ha varit att uppmärksamma en bekants svensexa. Efter det påbörjades en utredning för att se vad som egentligen hänt. Ett första utkast är nu klart men Helena Björkman, chef för division operation på Landstinget Gävleborg, kan inte kommentera händelsen än.

– Jag måste föra ett resonemang med berörda personer och nu är många på semester. I första hand måste vi kommunicera internt. Men vi ser självklart allvarligt på händelsen, man ska använda landstingets utrustning på ett korrekt sätt.

I augusti ska en dialog föras mellan berörda chefer samt de som varit delaktiga i händelsen för att se över eventuella åtgärder samt utreda exakt vad som hänt.

Stina Loman