Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde på motorcykel - straffas med aggressionskontroll

I juni ifjol körde 22-åringen medvetet på en motorcykel med sin bil. En kvinna och en man föll till marken och fick lindriga skador.

Händelsen rubriceras som misshandel. 22-åringen nekar till anklagelserna men enligt tingsrätten finns vittnesuppgifter som styrker att han är skyldig.

Han erkänner däremot att han använt testosteron och begått dopingbrott. Han döms också för en misshandel som ägde rum i december 2011.

Straffvärdet för brotten är fyra månaders fängelse, enligt tingsrätten. Men 22-åringen har visat sig villig att ta itu med sin "aggressionsproblematik" och genomfört tre av sammanlagt 24 terapeutiska samtal.

Med viss tvekan har tingsrätten beslutat att straffet ska bli skyddstillsyn och dagsböter. Mannen ska också fortsätta med behandlingen som ska lära honom att kontrollera sina aggressioner.