Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korpen planerar ny sportarena

Korpen har köpt idrottshallen på Alderholmen för fyra miljoner kronor.
Nu vill föreningen skapa en sport- och hälsoarena i den 4 200 kvadratmeter stora lokalen.

Korpen har de senaste 15 åren hyrt in sig i lokalen på Alderholmen för att medlemmarna ska ha ett ställe att spela badminton, bordtennis och innebandy på.
Men för en tid sedan tog fastighetsbolaget Norrporten kontakt med lokalföreningen och undrade om den var intresserade av att göra affär.
– De ville sälja och vi fick ett förmånligt erbjudande. Vi fick köpa för det bokförda värdet som är fyra miljoner kronor. Det är ett bra pris, berättar Ulf Larsson, utvecklingschef på Korpen i Gävle.
Nu vill föreningen utveckla en sport- och hälsoarena med flera inriktningar och aktörer i den röda plåtladan på Alderholmen. I ett pressutskick nämns ett ungdomens aktivitetshus som ska erbjuda olika aktiviteter, bland annat cybersport. På en pressträff i slutet av maj kommer föreningen att avslöja mer om planerna.
Korpen i Gävle äger sedan ett par år tillbaka även det så kallade sporthuset på Bergsgatan. Dit går medlemmar som vill träna på gym eller delta i gruppträningar som aerobic, spinning och gympa.