Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korpen vill skapa mötesplats för unga

Ny gympahall, skateboardramper, klättervägg och dansmattor.
Korpen har stora planer för den nyköpta idrottshallen på Alderholmen.

Annons

Som GD berättade förra veckan har Korpen köpt en 4 200 kvadratmeter stor fastighet på Alderholmen av Norrporten. Korpen hyrde tidigare in sig i halva lokalen där det redan i dag finns badmintonplaner, bordtennisbord, innebandyhall och ett litet gym.

Byggarbetet i den andra halvan är redan igång – i september hoppas föreningen att en ny gympahall på 500 kvadratmeter ska vara klar. Vad som ska fylla den resterande ytan är ännu inte hugget i sten, men Korpen vill gärna skapa en mötesplats för ungdomarna från Brynäs, Öster, Nordost och Gävle Strand.

– En vision är att ha det som ett ungdomens aktivitetshus. Man kanske kan tänka sig lite skejtramper och cybersport, funderar Ulf Larsson, utvecklingschef.

För att kunna förverkliga idéerna letar föreningen finansiering och samarbetspartners.

– Vi för redan diskussioner. Men det kanske är smart att vänta med att bygga tills folk enkelt kan ta sig hit med busslinjer, säger Ulf Larsson.

Redan i dag får föreningen intäkter från flera friskolor som hyr in sig i hallen dagtid för sina idrottslektioner.

Engelska skolan kommer dessutom att hyra den nybyggda gympahallen 30 timmar i veckan.