Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kort sagt om coronaemidemin

Några smittskyddstips för dem som måste ut och handla:

1. Åk egen bil om du har – inte buss.

2. Handla bara i affärer som har automatöppnade dörrar.

3. Använd handskar.

4. Rör aldrig en kundkorg – använd egen kasse.

5. Gå inte i närheten av andra kunder.

6. Sprittvätta handskar och händer vid hemkomsten.

Det har funkat bra för mig hittills.

LH

Enligt uttalande från expertis så dör coronaviruset vid 56 grader. Om du vill stödja restaurangerna och köpa hem mat kan man värma upp maten i ugnen eller mikron igen när du kommer hem. Då dör garanterat eventuella virus. Många krögare har gratis hemkörning och ibland lägre pris på hämtmat.

God mat

Svar till "Pedagog på förskola": Du beskriver er arbetssituation som ohållbar. Skulle man inte kunna lära upp någon från en annan yrkeskategori, som blivit arbetslös nu, att göra era "diverse" sysslor. Till exempel städa, duka, diska, hantera kläder i torkskåp och beställa förbrukningsmaterial, plocka undan leksaker och lyfta upp stolar åt lokalvårdare. En sån tjänst kanske ni alltid skulle behöva? Kan tänka mig att ni skulle få mycket tid till ert viktiga fokus på varje barn då. Omöjligt? 

Håller tummarna

Nog kan man se att västvärlden har levt över sina tillgångar i dessa tider,man har tagit stora lån till bostäder och övrig konsumtion och gått på lokal och sippat rödvin i tid och otid men nu kommer verkligheten i kapp. Nu ska restauranger räddas från konkurser fast det har varit uppenbart för de flesta att det har varit en överetablering. I nästan varje gathörn finns det matställen. Nu passar det att ropa på hjälp från pappa staten. Låt dem gå i konkan och lägg pengarna på att rädda liv i första hand. Det är statens primära uppgift. Arbetslösheten får vi lösa när coronakrisen är över.

I stadd kassa

Undrar hur många som har ansökt om konkurs som verkligen har drabbats enbart av den senaste tidens händelser Många klädkedjor gick väldigt dåligt redan förra året så jag misstänkter att vissa utnyttjar coronan för att lägga ned eller att ansöka om krisbidrag. Sådana bolag måste staten hålla under uppsikt.

Rätt ska vara rätt

I kristider så hamstrar folk. Viktigast torde normalt vara mat i olika former. Men ser man på tomma hyllor i butikerna så verkar det viktigast att kunna gå på toaletten. Folk har en mycket underlig prioriteringsförmåga då det gäller överlevnad.

DDT

Efter spridningen av det förödande coronaviruset ersatte charlatanerna steriliseringsvätskor och gas med böner och bränna rökelse. Iran har kategoriskt upphört att söka hjälp från imamerna och formellt begärt hjälp från västerländska länder. Saudiarabien stängde Kaba och sprayade den med steriliseringsvätska och glömde att det är Gud som skyddar byggnaden. Vatikanen lämnade den kristna tron att allt som drabbar människor är ett resultat av synder och sade att olyckan som drabbade mänskligheten är resultatet av att man inte respekterar hygienreglerna. Alla väntar otåligt på att forskare ska komma fram till ett vaccin som eliminerar det skadliga viruset, så att de kan återvända till sinadgudstjänster.

En kurd

Nu är det på tiden att svenska folket får bestämma om man ska stänga ner Sverige eller stänga ner Moderaterna så att de inte får något inflytande över Sveriges ekonomi framöver, Historien förskräcker. Vad kan Beckman och Svantesson om ekonomi? Svantesson som ville ta bort flygskatten i dessa coronatider. Man får stora darren av att bara tänka på eländet.

Ekonom

Svar till "En av alla positiva": Jag har alltid levt så, att jag enbart tagit del av det som roar och intresserar mig. Så fortsätter jag att leva. Det är mycket enkelt. Positivt tänkande är en bluff. Jag vägrar att underordna mig coronakalkonerna som oavbrutet kacklar.

Larz Gustafsson, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare