Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kort sagt om coronaepidemin

Coronaviruset har kommit in på kommunens äldreboenden och det beror på största delen av att närstående har besökt sina anhöriga.Folkhälsomyndigheten har upprepade gånger sagt att man ska undvika detta, ändå så förekommer det. Varför har då inte äldreboenden helt enkelt låst dörrarna och bara släppt in godkända personer? Det har väl inte varit så svårt, eller?

Undrande

Ser att Brynäs IF permitterar och låter skattebetalarna stå för större delen av överbetalda spelarnas löner. Gör man måhända som Leksand och låter skattepengarna gå till dyrbara värvningar? Finns det inga grävande journalister inom sporten som ifrågasätter detta handlande? Eller tycker man att spelarna ”tar sitt ansvar” på grund av den uppkomna situationen?

L

Hur kan det i dag med cirka 300 döda av covid-19 bli ett så hysteriskt mediedrev? Det är förstås beklagligt och sorgligt för dem som drabbas men 2017-2018 dog det 1 012 personer i virus enligt Folkhälsoinstitutet, 2008-2009 så dog 2 600. Kan någon sansad person eller myndighet förklara hur det blivit denna domedagsepidemi? Är det någon som vill dra nytta av detta vid nästa val? Men så cynisk kan man väl inte vara...

Göran

Jag fick ett presentkort i februari till en av de nu konkursade klädkedjorna. Jag kontaktade en av deras butiker och fick då veta att mitt presentkort inte gällde, men jag kunde fylla i ett dokument och skicka till konkursförvaltaren. Nu uppmanar jag alla som har presentkort eller tillgodokvitton att göra det. Alla vi små fordringsägare måste göra oss påminda. Det är alltid de små som drabbas.

Ge pengar i present

Handlade i dag på en Coopbutik. Tycker personalen alltid är trevlig och hjälpsam. I dag såg jag att en kvinnlig anställd kramade en kompis och sedan berättade att hon hade en släkting som för 14 dagar sedan legat sjuk i coronainfluensa. Dessutom säger hon att hon väljer att "leva som vanligt". Det här upplevde jag som skrämmande. Själv tillhör jag 70 + och kan få skuldkänslor när jag måste handla, trots att jag vidtar alla säkerhetsåtgärder jag tagit till mig av.

Ann-Catrin

I min bekantskapskrets finns det ett fåtal ivriga SD-anhängare men de har blivit så sura den sista tiden, ingenting är roligt längre. Det går knappast att föra ett vettigt samtal på telefon med dem längre. Jag undrar vad detta beror på. Kan det vara så att detta enfrågeparti har blivit placerat på utvisningsbänken? Skulle gissa på det.

Svensk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare