Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kort sagt om Greta Gris, miljöpåverkan och tiggeri

Besökte stadsfesten med min snart treåriga dotter. Vi såg fram emot att se Greta Gris. Men till vår stora förvåning är det en karl som står och pratar danska och engelska på scenen, och bredvid står Greta Gris tyst. Jag tror inget barn förstod speciellt mycket. Så dåligt att ens marknadsföra detta. Jag hörde flera föräldrar som var rejält besvikna. Innan ni bokar en barnshow, kolla om de pratar svenska!

Besviken mor & dotter

Nu är det bestämt att vid varje mack ska stå vilken påverkan drivmedlet har på miljön. Är tanken att man skall åka runt och titta vilken mack som har lägst påverkan på miljön och tanka där? En annan fundering hur skall det gå till när råoljan kommer från ett antal olika ställen och blandas ihop? Även på köttproduktionen och flyget har det gjorts utredning hur mycket utsläpp det blir. Varför görs inte motsvarande för tillverkning av elcyklar, elsparkcyklar, elbilar och batterier till dessa? Samt vindkraftverk och betong, järn med mera till dessa?

Stiganders

Svar till Yvonne Malmgren: Ett tiggeriförbud sätter press på tiggarnas hemländer. Vi ska inte ha några tiggare på våra gator, vare sig svenska, romska eller några andra. Punkt slut. Man hjälper inte tiggarna genom att ge dem pengar, man permanentar bara ett beroendeförhållande. Hur naiv kan svensken egentligen bli?

Larz Gustafsson, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare