Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kort sagt om hamstring, TV-serier, corona med mera

Risk för global kaffebrist? Dags för vårt nya folkslag "hamstrarna" att mönstra upp och dra iväg för att tömma butikshyllorna på det svarta guldet. Inget koffein för vanligt folk längre?

lassE

Svar till Karjansa: Håller med dig om Kjell Bergqvist. Claes Malmberg var bra som Bäckström, men Leif GW gillade inte honom. När det gäller Beck, både Gösta Ekman och C-G Lindstedt gjorde honom rättvisa, men så byggde filmerna på Sjöwall & Wahlöös böcker. TV-filmerna är fria fantasier och har inget med böckerna att göra,

Torbjörn B

Till skolledningen och rektorer för gymnasieskolorna I Gävle: Ni måste lyssna på eleverna i avgångsklasserna. Hur vill de att deras student ska se ut i dessa tider? Jag vet att de har väldigt bra idéer och förslag. De är värda ett roligt avslut.

Student 1988

Fortsätt att söka bidrag för installation av solpaneler. Myndigheterna vet var de finns och kommer senare att beskatta även den elektricitet dessa alstrar. Troligtvis så kommer det att baseras på SMHI och dess uppgifter om soltimmar i det område fastigheten finns Då måste ni även uppge vad som sålts för att inte beskattas på samtliga kilowatt. Har regler angående bygglov följts blir det ju ännu enklare att ta ut skatt för el producerad via solpaneler eftersom då vet kommunerna var de finns.

Butter

Svar till Lotta Petterson: Några politiska krafttag har aldrig förekommit någonstans i världshistorien. Varför skulle sådant kunna uppstå just nu menar du?

Anders Werneland

Så här i coronatider kommer det en upplysning angående medellivslängder i Sverige 2018: För Sverige i helhet 82,5 år, för kvinnor 84,3 år, för män:80,8 år All tid över dessa år är lånad tid, bara så ni vet.

Realist

Replik till Camilla Larsson: Så förbaskat bra skrivet och beskrivet. Man kan ju fråga sig varifrån våra styrande kommunalpolitiker anser sig ha fått mandat för detta dyrbara projekt för våra skattemedel. Varifrån har de fått intrycket att alla Gävlebor vill bo nära havet? Har de gjort något form av enkät? Om näringslivet säger ifrån en flytt då måste en politiker lyssna, inte bara köra över dem. Och när det gäller ett hållbart bostadsområde så kanske man i första hand skulle ta och se över våra redan befintliga och göra dem mer hållbara.

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare