Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kortare arbetstid - samma lön

SANDVIKEN
Vårdbiträden och undersköterskor inom äldreomsorgen i Sandviken får kortare arbetstid med samma lön. Det blev resultatet av förhandlingar mellan kommunen och vårdfacken.

Annons
Sandvikens kommun har sedan länge haft arbetsveckor som varit olika långa för vårdpersonal med schemalagd arbetstid på kvällar och helger.

Lokalt avtal
En del har fått jobba drygt 38 timmar för att komma upp i en heltidstjänst medan andra bara behövt arbeta drygt 36 timmar.
Men nu har Sandvikens kommun tecknat ett lokalt kollektivavtal med kommunal och vårdförbundet. Det ger ett enhetligt arbetstidsmått.

136 får sänkt arbetstid
Från och med den första april gäller att en arbetsvecka är 36 timmar och 30 minuter för all personal inom vården.
Det innebär att 136 heltidsanställda på äldreboenden och gruppboenden får sin arbetstid sänkt med nästan två timmar i veckan.
De personalgrupper som främst berörs är vårdbiträden, undersköterskor, personliga assistenter, habiliterare och sjuksköterskor.