Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köttfärsmacka med sparris

För 4 personer
500 g blandfärs, gärna 50/50 om det finns
1 krm mald kummin
salt och vitpeppar
1 paket fryst, grön sparris
sweet chilisås, ca 1 dl
4 skivor grovt, ljust bröd
smör och rapsolja till stekning

Att äta till
isbergssallad och tomater

Blanda köttfärsen med kummin, salt och peppar. Forma fyra biffar på skärbrädan och tryck ut dem så de blir knappt två centimeter tjocka. Stek biffarna i lika delar smör och rapsolja, cirka 3-4 minuter på vardera sidan. Ta upp biffarna och håll dem varma under folie. Skölj ur, torka och sätt tillbaka pannan på spisen. Stek brödskivorna lätt i sparsamt med smör alternativt rosta i brödrost. Till sist läggs sparrisarna i pannan någon minut. Lägg ihop och krydda med sweet chili på biffarna.
Dan Strandqvist/TT Spektra