Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräftpaj

Annons

För 6-8 personer

Till degen:

3 dl vetemjöl

125 g smör

3 msk kallt vatten

Till fyllningen:

1 paket djupfrysta kräftor

500 g oskalade räkor

3 tomater

1 purjolök

1 dl hackad dill

2 dl grädde

5 stora ägg

salt och peppar

1 broccolistånd

smör

1. Skala kräftor och räkor. Kör samman mjöl och smör i matberedare. När blandningen börjar gryna sin tillsätts vatten. Tippa upp degen på arbetsbänken och ta ett par snabba tag så degen går ihop. Lägg degen svalt en stund.

2. Strimla purjolöken och smörfräs den lätt i kastrull. Ge broccolin ett uppkok och skär bort den grövsta stammen.

3. Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbar kant. Låt degen hänga över kanterna så kryper den inte ner vid förgräddningen. Sätt in det tomma pajskalet i 225 graders ugn och förgrädda det cirka 7-8 minuter.

4. Vispa samman ägg, grädde och dill. Krydda lätt med salt och peppar. Fyll pajskalet med skaldjur, broccoli och purjolök. Toppa med tomatskivor och slå på äggblandningen. Grädda pajen cirka 25 minuter i 225 graders ugn. Kontrollera att fyllningen stannat innan pajen tas ur ugnen för gott. Pajen serveras ljummen eller kall med blandad grönsallad till.

TT Spektra