Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kränkningar på äldreboende

Personal på ett äldreboende i Sandviken har anmälts för att, under en längre tid, ha utsatt de äldre på boendet för kränkningar, både muntliga och fysiska.

Enhetschefen fick den tionde september ett tips om hur det förhöll sig på äldreboendet. Hon har därefter haft samtal med de personer i personalen som pekas ut. I de samtalen framgår det att personalen har handlat fel. Enligt utredningen har de vid upprepade tillfällen haft ett förhållningssätt mot de äldre som kan uppfattas vara på och över gränsen för vad som är kränkande. Två av de tre personer som pekas ut säger också att de möjligtvis kan ha uppträtt på sätt som kan uppfattas som kränkande. Nu ska en rad åtgärder vidtas, bland annat föreslås att de utpekade personerna i personalen omplaceras. Utredaren föreslår också att de tre personerna får en skriftlig erinran.

Utredningen har inte kunnat slå fast om de äldre har lidit psykisk skada av kränkningarna.

Niklas Sundin