Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krav på rust av gropig gata

STORVIK
Stora gropar i gatan och smala eller obefintliga trottoarer. Thore Petrégatan i Storvik beskrivs på vissa avsnitt som direkt livsfarlig för personer med rörelsehinder.

Annons
Intresseföreningen för äldreomsorgen skräder inte orden när de beskriver gatustandarden i Storvik. I ett brev till gatuchefen i Sandvikens kommun begär de att gatorna ska rustas upp.
- I ett halvår har det varit en stor grop mitt vid infarten till Logården, säger Birgit Hedlund, ordförande i Intresseföreningen för äldreomsorgen i Storvik, Hammarby och Ovansjö.

Omöjligt köra rullstol
Hon berättar att det inte går att undvika att köra ner i gropen och med en låg bil tar det i under.
Det största problemet är dock den smala trottoaren längs Thore Petrégatan, den gata som leder från äldreboendet Lillvik och ner mot centrum.
- Det går inte att köra en rullstol där, säger Birgit Hedlund. Då måste man gå i gatan. Det är samma sak för den som går med rollator.
Problemet är inte okänt för gatuchefen i Sandvikens kommun, Bertil Paulsson. Gatustandarden är dålig i kommunen och det gäller både Storvik och Sandviken. Anledningen är brist på pengar.
- Det är väl till och med så att standarden är sämre i Storvik eftersom gatorna är äldre där, säger han. Vi har en beläggningstid i kommunen på 55 år.

Lappar och lagar
Det betyder att så länge ska beläggningen hålla innan man lägger nytt. Men självklart lagar och lappar man det som behövs.
- Jag lovar att vi ska besiktiga gatorna i Storvik, säger Bertil Paulsson. Vi ska laga akuta hål och kommer också ta kontakt med personalen på Lillvik för att se vilka problem som finns.
Några pengar till att bygga om och bredda trottoarer finns det inte. Och inte heller till någon ny gatubeläggning.

LOTTA HILDINGSON
026-27 75 91
lotta.hildingson@gd.se