Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristoffer Appelquist skämtar om döden på Söders Källa

På torsdag kommer komikern Kristoffer Appelquist till Söders Källa i Gävle under Gastas beskydd. Detta med sin nya ståuppföreställning "Kristoffer Appelquist är död".

Gasta ställde några frågor till Kristoffer Appelquist inför showen.

Din standup-föreställning "Kristoffer Appelquist är död" kommer till Gasta Söders Källa på torsdag. Vad kan Gävlepubliken förvänta sig?

– En humorföreställning. Trams, trams och åter trams. Men som vanligt pratar jag om saker som egentligen är allvarliga. 

Hur har du arbetat fram föreställningen? Och var har du hämtat inspiration?

– Jag har blandat skrivbordsarbete med att testa texterna på publik. Inspiration har jag hämtat från bland annat min mormors begravning. Föreställningen är det roligaste jag har varit med om i hela mitt liv! 

Showen fick strålande recensioner i bland annat Dagens Nyheter. Är det något som någon recensent skrivit som är extra glädjande?

– Ja! Att föreställningen är musikalisk. Jag uppfattar det som att man menar att den har en fin dramaturgi, är fint uppbyggd så att säga. Det gör mig väldigt glad för det där med i vilken ordning man ska säga sina roligheter har jag lagt ner mycket energi på att få bra. Roligt att någon ser det! 

En av Sveriges bästa komiker, Petrina Solange, är supporting act. Hur skulle du beskriva Petrinas humor?

– Som rolig. På det där sättet att man skrattar. Så att man nästan kissar på sig. 

För den som inte kan få nog av Kristoffer Appelquist kommer han också till nystartade Gefle Comedy Club, den 21 juni på Söderhielmska Gården i Gävle.