Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krögaren om danstillståndet: "Uppdatera lagen till 2014"

Berggrenska Bistro & Bar som äger restaurangen har efter kommunens varning ansökt om danstillstånd. Trots att ägarna inte ser det som ett dansställe.
– Vi har gjort vårt bästa för att få till en trevlig möblering utan större öppna ytor, säger delägaren David Lindgren.

Vid tre tillfällen under sommaren har restauranggäster ertappats när de har dansat på Berggrenska gården. Trots att restaurangen saknade danstillstånd.

Och det ska inte ha rört sig om spontandans, enligt kommunens inspektörer. Restaurangägarna varnades.

– Spontandans är väl kanske ett begrepp som inte är så väldefinierat och kan tolkas olika. Men vi har inget problem med deras beslut. För oss är det överagerat och vi har erhållit danstillstånd nu, säger David Lindgren, delägare av Berggrenska Bistro & Bar.

Tillståndet beviljades från och med oktober så det är nu fritt fram för restaurangens gäster att dansa.

Vad tycker du om lagen?

– Som krögare kan jag tycka att en översyn av lagen inte skulle vara så tokig. Man kanske skulle uppdatera den till 2014. Hur vi umgås på krogen och vad för underhållning som erbjuds förändras ju över tiden, det borde lagen avspegla.

Många krögare, och även politiker, är kritiska till danstillståndet. Bland annat har klubbprofilen Thomas Gylling gått till attack mot regelverket i ett inlägg på Kingsize Magazine.

Är det ett krögaruppror på gång?

– Nej, det är nog att ta i, även om jag förstår att många reagerar som de gör. Men med tanke på hur många som lyfter frågan så är det inte omöjligt att det ger lite skjuts till att man gör en översyn framöver, säger David Lindgren.

Vad tycker du om att polisen och kommunen dokumenterar dansande kroggäster?

– Hur de arbetar och prioriterar sina resurser har jag inga synpunkter på.