Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krögarparet vädjar om hjälp från kommunen

De nya ägarna till Gysinge Värdshus förlorar en halv miljon på grund av myggen. Nu vill de ha kommunens hjälp genom att kommunen bokar upp konferenser på anläggningen.

Som GD skrev i lördags är det få, eller snarare inga, som vågar sig till Gysinge på grund av den aggressiva översvämningsmyggen.

Det drabbar det nya krögarparet på Gysinge värdshus, Richard Forsling och Miranda Östblom hårt.

– Vi beräknar att omsättningen kommer att minska med en halv miljon, säger Richard Forsling.

Han har skrivit till kommunen där han beskriver problemen, att trots hårt arbete så jobbar man nu i motvind. Kunderna flyr och det har varit många avbokningar. Han undrar om kommunen kan ge någon garanti samtidigt som han förslår att kommunen som stöd ska boka in konferenser vid anläggningen för att täcka bortfallet på i storleksordningen en halv miljon kronor.

– Det är ju vår första sommar och vi hade hoppats kunna bygga upp en buffert, säger han.

Men nog så besvärligt är det anseende som Gysinge fått som myggens fristad och där ingen kan vistas ute sommartid när det är myggutbrott. Ett rykte som kan påverkar viljan att besöka Gysinge för åratal framåt.