Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krogkartan på Söder får ritas om

Pizzeria blir turkisk restaurang, finrestaurang blir pizzeria. Några ställen byter ägare och några nya öppnas.
Krogsöder i Gävle förändras rejält just nu.

American Pizza Place i hörnet Södra Kungsgatan-Kaserngatan ska inom kort förvandlas till turkisk restaurang.

Några stenkast närmare centrum är sportbaren och nattklubben O´Learys till salu.

I väntan på rätt köpare satsar Sahip Sari på att än en gång bygga om källarvåningen.

– Det blir en lite fräschare nattklubb till hösten, säger han.

Brunnsgatan 63, som ständigt hamnar högt på listorna när Gästriklands bästa krogar ska utses, byter även den ägare och förvandlas enligt uppgift till pizzeria.

Något ägaren Kristoffer Blanck inte vill kommentera.

– Det blir nästa ägares uppgift att berätta om restaurangens inriktning. Det är inget jag ska göra, säger han.

Kristoffer Blanck ska i fortsättningen ha hand om restaurangverksamheten i gasklockeområdet.

På Timmermansgatan snickrar som bäst bröderna Vesterinen på sin nya restaurang Kalles bar & grill. Den länge öde pizzerian Monaco fylls äntligen med nytt innehåll.

– Jag tror faktiskt att man kommer att få igen det i längden om man satsar nu, har Thomas Vesterinen tidigare sagt till GD om att öppna nytt mitt i lågkonjunkturen.

Den lilla kvarterskrogen Söderbacken kommer i höst att förvandlas till en amerikansk grillrestaurang i kedjan Texas Longhorn. Men med lite speciell karaktär.

– Det finns ju en pizzaugn där inne som Peter (Vestby, Söderbackens ägare) inte har använt. Den tänkte jag försöka göra något med. Kanske en Texas deli? Detaljerna ligger fortfarande i sin linda, men det ska rymmas inom kedjans koncept, säger ägaren Ronald Erling.

Han tar över den 1 augusti då stället stänger för ombyggnad. Fram till dess kommer Peter Vestby att driva Söderbacken som vanligt men med begränsade öppettider.

Nyöppning blir tidigast i september.

Två lokaler längre ner på gatan öppnar snart ett kafé som bland annat kommer att satsa på att sälja egentillverkad italiensk glass.

Den som går och längtar efter den utlovade Ben & Jerrys-glassbaren får dock fortsätta att vänta.

– Det är lagt på is. Vi har letat franschisetagare men det är inte så lätt. Vi söker någon som jobbat med glass förut, säger Stefan Hedström, försäljningshef för Unilever-ägda Ben & Jerrys i Sverige.

Beskedet innebär att det inte blir någon öppning i Gävle i år.