Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogpatrullen – för att Gefle Dagblads läsare förtjänar att ha koll på maten

Artikel 2 av 100
Krogpatrullen
Visa alla artiklar

Gävleborna går ut och äter allt mer och allt oftare. Trots det saknas det i dag en bredare bedömning av krogutbudet utöver de riktiga topparna som slår sig in i White Guide. Därför startar Gefle Dagblad Krogpatrullen.

Annons

Gävle är en restaurangstad.

Vi äter ute allt oftare, och utbudet av restauranger ser ut att aldrig sluta öka. Samtidigt växer Gävle. Allt fler flyttar hit, och därmed ökar underlaget för restaurangerna.

Det finns många olika anledningar till att vi gärna går på krogen. Det kan vara den självklara mötesplatsen för kompisgänget före matchen. Eller kanske platsen där vi ser matchen? Vi kanske ska fira mormor och äta med släkten. Eller kanske bara inte orkar laga middag i kväll?

Beroende på vad syftet är med vårt restaurangbesök väljer vi att gå till olika ställen.

Men oavsett var vi hamnar vill vi veta att vi får det vi förväntar oss.

Gefle Dagblads krogpatrull tänker äta sig i genom restaurangutbudet i Gästrikland och Norduppland. Betygsätta. Berömma och bedöma. Vi sorterar krogarna utifrån kategorier så att det ska bli lättare att hamna på rätt ställe med rätt förväntningar.

I våra recensioner kommer vi att ge en bild av stämning och helhetsintryck av restaurangerna, utöver att vi givetvis betygsätter maten.

Vi ger huvudrätten lite extra stor betydelse i vår betygsättning. Många väljer kanske bara huvudrätt och efterrätt. Eller för- och varmrätt.

Dessutom är huvudrätten det man lägger mest pengar på under sitt restaurangbesök. Har man betalat 250 kronor för en tallrik mat blir man väldigt besviken om det inte är gott.

Vad är då gott?

Vi anser att maten ska vara vällagad, välkomponerad och presenteras på ett aptitligt sätt för att få ett högt betyg. Bra råvaror ska tillåtas tala för sig själva. Ingen blir glad av sönderkokta grönsaker eller varmhållen potatis.

Krogpatrullen består av ett antal restaurangvana och matintresserade personer. Vi gör besöken anonymt för att få ett så rättvisande resultat som möjligt.

Vår betygsskala går från noll till trettio, där full pott innebär att en restaurang i Gävle ska motsvara ett ett besök på Sveriges bästa restaurang enligt White Guide – Esperanto, driven av gävlebördige Sayan Isaksson.

För att förstå skalan lite bättre säger vi att sex poäng motsvarar ett besök på McDonalds. Du vet exakt vad du får. Dock utan finess, serverat på en plastbricka du själv får bära till bordet.

Eftersom restaurangutbudet är så rasande omfattande väljer vi bort stadsdelspizzeriorna och lunchställena. Vi väljer också bort de ställen som bara är öppna vid särskilda tillfällen. Restaurangerna på listan ska du kunna besöka vardag som helg, med eller utan förbokning av bord.

Välkommen till bords!

Tidigare Krogpatrullen-recensioner:

Söders källa 25 poäng

Vinkrogen 23 poäng

Fullriggaren 21 poäng

Runebergs 20 poäng

Brasserie Absint 19 poäng

Grands veranda 19 poäng

Grillo 18 poäng

Om Shanti 18 poäng

Mezopotamya 17 poäng

Mustasch 17 poäng

Sarahs 17 poäng

Kalles bar och grill 16 poäng

Kanalkiosken 16 poäng

Brända Bocken 15 poäng

Namaste 15 poäng

Bishops Arms 14 poäng

Terrassen 14 poäng

Bakfickan 12 poäng

Annons