Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krogshow med kalsonger

GÄVLE
Efter 20 år är det dags för Bomhus Nästa att göra sin första krogshow. "Hallmans kalsonger" heter den och repeteras just för fullt inför premiären den 16 oktober på Folkets hus i Bomhus.

- Det kommer att bli ett högt tempo, publiken ska knappt hinna med att applådera mellan numren, säger regissören Leif Holmgren.
Amatörteaterföreningen Bomhus Nästa har funnits i två decennier. Detta firas med en föreställning där många gamla nummer dammas av på nytt. Sketcher, monologer och sånger från tidigare revyer ska återuppstå i ny tappning.
I den mån det finns en röd tråd är den tvinnad runt karaktären Hallman, en grånad hovmästare som sett det mesta, enligt Leif Holmgrens beskrivning.
Hallman spelas av Börje Wallén. Totalt medverkar elva skådespelare, fyra dansare och fyra musiker.
Namnet "Hallmans kalsonger" är en travesti på Wallmans salonger. Men så mycket kalsonger kommer det inte att handla om mer än att ett par gigantiska specialuppsydda kallingar kommer att inrama entrén till teatersalongen.
Däremot kommer det att serveras mat och dryck, om än kanske inte fullt i Wallmanklass.
Showen består egentligen av fyra små shower på 30 minuter vardera med kvartslånga pauser däremellan.

Tolv föreställningar
Leif Holmgren har återvänt till Bomhus Nästa efter fem års bortavaro. "Hallmans kalsonger" är hans debut som regissör.
- Men jag är inte den som pekar med ena handen och ger direktiv utan det här är något vi i ensemblen jobbar fram tillsammans, säger han.
Tolv föreställningar är planerade och biljetterna kommer att börja säljas i nästa vecka.
BJÖRN HANÉRUS