Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krogtjafs slutade blodigt

30-åringen räknade slagen med järnrör och batong som han fick ta emot. 18 stycken. För tjafs i en toalettkö. Nu åtalas två män som tillhör den gamla Solidoskretsen.

Det var under natten mot söndagen den 24 april som den 30-årige Sandvikenbon befann sig i sin lägenhet tillsammans med två kompisar. Sällskapet avrundade krogkvällen med några glas vin.

Klockan hade passerat fyra på morgonkvisten när någon ringde på dörrklockan. Genom kikhålet kunde 30-åringen känna igen 35-åringen, som är förre Solidosledarens högra hand, och en 33-årig Hoforsbo som också tillhör kretsen kring det numer avsomnade, kriminella gänget.

– Jag fick en chock och tänkte: "Varför? Vad är det som händer?", säger 30-åringen i förhör.

Men han öppnade ändå dörren.

Efter att 30-åringen bekräftat vem han var för männen fick han, enligt vittnesuppgift, en dansk skalle av 35-åringen.

– De sa: "Du ska lära dig ha respekt för tjejer". Sen slog han mig med något järnrörsliknande som de antagligen byter däck med.

Han knuffades blödande ner i en soffa. 30-åringen berättar att han sedan räknade slagen i ett försök att ignorera smärtan.

När 30-åringen försökte skydda sig med en arm vittnar han om hur 35-åringen lade upp den på soffbordet

– Sedan slog han mig rätt över. Jag trodde det var brutet för jag kunde inte röra fingrarna och det värkte i hela armen.

Av allt att döma var motivet till misshandeln ett tjafs på krogen Eightball i Sandviken tidigare under natten. 30-åringen hamnade i dispyt med en kvinna som ska ha velat komma före i toalettkön.

Ett rykte ska ha florerat om att 30-åringen hade tagit stryptag på kvinnan, men det är inget som hon själv nämner i förhör.

Enligt 30-åringen, och vissa vittnesuppgifter, handlar det i stället om att kvinnan ska ha spottat på honom och förolämpat honom.

Medan misshandeln pågick berättar 30-åringens kompisar att den 33-årige medhjälparen krävde att få se deras legitimationer.

Och efteråt varnade de två männen sällskapet för att saker och ting skulle bli värre om de kontaktade polisen. 30-åringens kompisar hjälpte honom in i badrummet för att tvätta bort blodet som pumpade ur skårorna i hans huvud.

Vid akutbesöket på Gävle sjukhus dagen efter konstaterades det att 30-åringens strålben var brutet, dessutom var ena knäet blodfyllt och han hade missfärgningar och svullnader över kroppen.

Först fyra dagar senare stämde den gipsförsedde 30-åringen möte med polisen på ett kafé i Sandviken – han hade vägt för- mot nackdelar och bestämt sig för att berätta.

Även kompisarna har vittnat om misshandeln.

En av dem tillfrågas av förhörsledaren om han har några betänkligheter inför att berätta om vad som hänt?

– Nej. Jag tycker jag har skyldigheten att berätta om vad han varit med om.

35-åringen, som vägrat uttala sig i förhör, misstänks för grov misshandel. 33-åringen misstänks för övergrepp i rättssak och förnekar brott.