Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kronfågel drar in all fryst kyckling

Kronfågel återkallar resterande djupfrysta kycklingar sedan fyra nya glaslarm rapporterats.
De nya klagomålen gäller, enligt Kronfågel, andra frysta produkter än de som återkallades i tisdags. Nu har företaget dragit tillbaka all djupfryst kyckling under varumärket Kronfågel, uppger företaget i ett pressmeddelande.
De nya glasbitarna har hittats i Tvååker, Sjöbo, Boden och Skoghall. Två av fallen gäller djupfryst hel fågel och två andra kycklingklubbor.

Hela kycklingbranschen oroas av att glasbitar har hittats i produkter från Kronfågel, säger Jimmy Samuelsson, vd för Guldfågeln AB.
– Det finns en stor oro. Det är ju självklart när ett företag som har 50 procent av kycklingmarknaden i Sverige utsätts för sådant här, säger han till TT.
Frågan diskuteras livligt på årsstämman för Svensk fågel som just nu pågår i Halmstad, enligt Jimmy Samuelsson.
Kycklingproducenterna är oroliga för hur glaslarmen ska påverka konsumenterna.
Jimmy Samuelsson tror inte att den eller de som placerat ut glas i kycklingprodukter är ute efter att skada hela kycklingbranschen.
– Det är förmodligen sabotage, men jag tror att det är riktat mot ett enskilt företag, inte mot hela branschen, säger han.
TT: Vad får dig att dra den slutsatsen?
– Vårt företag har inte drabbats, säger Jimmy Samuelsson.
Guldfågeln AB har dock gått igenom sina säkerhetsrutiner för säkerhets skull.
– Det ska inte gå för någon otillbörlig att komma in i våra lokaler, och vi litar på vår personal, säger Jimmy Samuelsson.
Guldfågeln AB har produktionsanläggningar i Falkenberg och i Mörbylånga på Öland, med totalt 370 anställda.