Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Äntligen ledigt från skolan – här är bästa tipsen för sportlovet

Annons

Nu är det sportlov och det behövs. Efter ungefär en och en halv månad av läxor, plugg och prov är det dags för ledighet och jag får äntligen coola av. Jag har ännu inte planerat något för detta lov men om jag ska vara ärlig så tänker jag nog ta det lugnt för det mesta. Det kan hända att jag åker till Hemlingby med kompisar och åker i backarna eller att jag och min familj åker skridskor.

När jag var mindre åkte vi ibland upp till mormor och morfar i lappländska Norrberg under loven. Det är en liten håla strax utanför Storuman. Det är inte mycket trafik eller stor befolkning, mest för att det är mitt ute i ingenstans.

Detta bidrog antagligen till när pappa en dag knöt fast en pulka bakom morfars snöskoter och satte mig i den. Vi åkte på små stigar i skogen lite här och där då han bestämde sig för att gasa på över en väg av uppskottad snö. Vi flög över den plogade vägen mellan väggarna av snö och landade på andra sidan helt oskadda. Det är nog ett av de starkaste minnen från ett sportlov som jag har.

Hur farsan vågade göra så vet jag fortfarande inte.

Vi var i Kungsberget ett sportlov då jag och min lillasyster åkte slalomskidor för första gången. Det är något som jag gärna gör om. Jag har inte åkt sedan dess och det var flera år sedan.

Men för de som inte har något att göra under lovet eller är osäkra på vad de ska välja så rekommenderar jag Hemlingbybacken. Det är en relativt stor backe och det finns även skidbackar med lift och längdskidspår i som går i skogen för de som är intresserade. Det är gratis också.

Liam Ivarsson, praoelevStora Sätraskolan, 8B

Mer läsning

Annons